• Tel: +385 (0)20 800 023     Mail: kontakt@dom-zdravlja-metkovic.hr

Ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac danas je u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika potpisao ugovor sa županom gosp. Nikolom Dobroslavićem. Župan je također potpisao ugovor sa ravnateljima Opće bolnice Dubrovnik Marijom Bekićem, Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Lukom Lulićem, Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom,  Doma zdravlja Dr. Ante Franulović Marinom Barčotom, Doma zdravlja Korčula Sebastijanom Fabrisom, Doma zdravlja Ploče Vinkom Matećem te Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Matom Lakićem. Potpisani su  ugovori o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko-neretvanske županije vrijednosti 1,7 milijuna kuna. Potpisivanju su nazočile i zamjenica župana Žaklina Marević i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Navedena sredstva su izdvojena i planirana još prošle godine na temelju razgovora sa čelnim ljudima tih zdravstvenih ustanova.

” Zdravstvo je djelatnost koju moramo posebno tretirati. Uz ova sredstva osigurali smo dva milijuna kuna interventno na početku ove pandemije kao i dva uređaja za OB Dubrovnik vrijedna 2,5 milijuna kuna, a za koje je u tijeku postupak nabave”, rekao je župan Dobroslavić.

Domu zdravlja Metković dodijeljeno je 170 tisuća kuna za sufinanciranje troškova nastalih specijalističkim usavršavanjem zdravstvenog radnika.

“Naša vizija je ulaganje u ljudske potencijale te neprekidno i trajno usavršavanje zdravstvenih djelatnika. Na taj način želimo održavati i razvijati visoki standard zdravstvene usluge za sve stanovnike doline Neretve,te smo iznimno zahvalni što Županija to isto prepoznaje”, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac.