Dom zdravlja Metković već treći vikend provodi masovno cijepljenje na posebno organiziranom punktu. Cijepljenje se provodi po svim standardima kvalitete i velikom organizacijom uključujući pomoć i podršku epidemiološke službe Metković.

Naručivanje na cijepljenje provodi se isključivo kod liječnika obiteljske medicine koji sukladno pristiglim dozama cjepiva poziva prijavljene pacijente na određeni termin. Jako velik teret je upravo na ordinacijama obiteljske medicine koji ulažu velik trud i dio svoga vremena na reduciranje popisa koji su poprilično veliki. Interes za cijepljenje je velik i doista su prisutna velika nastojanja cijepljenja po prioritetnim skupinama.

Cijepljenje na posebno organiziranim punktovima u Metkoviću i Opuzenu prolazi bez ikakvih poteškoća i odbijanja. Do sada se na punktovima procijepilo sa Pfizer BionTech i AstraZeneca cijepivom ukupno 900 osoba prvom dozom cjepiva. Moramo naglasiti da se u ordinacijama liječnika obiteljske medicine također cijepe pacijenti sa cjepivom kada dođe u manjoj količini u kojima se jednako koriste i Pfizerova, AstraZenecina i Modernina cjepiva.

Danas se na punktu u sportskoj dvorani u Metkoviću tražila doza više, bilo je jako malo odustajanja i nadamo se da će nam tako i ostati. Strah kod ljudi postoji i to je neminovno ali uz stručno i profesionalno osoblje svi strahovi se prebrode. Svakako su dobrobiti puno veće nego samo odbijanje te mi kao zdravstvene organizacije želimo pridonijeti u što bržem izlasku iz “novog normalnog” i zaštiti našeg pučanstva.