U projektu IMPHACT, financiranom iz programa Interreg IPA CBC Hrvatska-BiH-Crna Gora, 4 partnera: Dom zdravlja Metković kao vodeći partner, Dom zdravlja Ljubuški, Dom zdravlja Zenica te Dom zdravlja Podgorica zajedno rade na poboljšanju kvalitete i dostupnosti palijativne zdravstvene skrbi. Poboljšanje usluge postići će se ciljanim ulaganjem u novu opremu, uspostavom novih usluga, razvojem procedura, alata i smjernica potrebnih za unaprjeđenje usluga u regiji, izradom e-platforme za podizanje svijesti građana o palijativnoj njezi te implementacijom nacionalnih i međunarodnih standarda, kao i edukacijom zdravstvenog osoblja, socijalnih radnika te obitelji.

U proteklim mjesecima partneri su nastavili sa projektnim aktivnostima i redovitim sastancima. U ovome izvještajnom periodu partneri provode nabavu medicinske opreme i vozila za mobilne palijativne timove, a u tijeku su izrada e-platforme i virtualnog doktora koji će omogućiti poboljšanje usluge palijativne njege u regiji.

Sredinom sedmog mjeseca 2021. održani su Train the Trainers radionica u Podgorici te sastanak projektnog tima Javne zdravstvene ustanove DZ Podgorica i Ministarstva zdravlja Crne Gore.

U sedmom mjesecu 2021. godine održan je online sastanak projektnih partnera. Glavne teme sastanka bile su aktivnosti provedene u prethodnom razdoblju, implementacijske i komunikacijske aktivnosti te daljnji koraci.

Svi parteri su u postupku nabavke uređaja koji su im neophodni za svakodnevni rad.