U sklopu projekta prekogranične suradnje iz programa Interreg IPA CBC Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro – IMPHACT u Dom zdravlja Metković, točnije na odjel firikalne terapije je izvršena nabava vrijedne opreme.

Djelatnici odjela fizikalne terapije sa novim uređajima

Radi se o tri nova uređaja kojima će se uvelike raditi na poboljšanju kvalitete života za stanovnike doline Neretve.

Aparat za magnetoterapiju od izrazite je važnosti za vraćanje mentalnog i fizičkog zdravlja. Ubrzava prirodan proces ozdravljenja i omogućuje prirodan način otpuštanja boli. Magnetoterapija se koristi pri liječenju artritisa, spondiloza, kontraktura, prijeloma kosti, bronhijalne astme pa i kroničnog umora.

Sa dva nova aparata za elektroterapiju također dobivamo puno na kvaliteti usluge i boljoj brizi za zdravlje naših pacijenata. Ova vrsta terapije nam pak pomaže pri poboljšanju lokalne cirkulacije, analgezije, boljem zarastanju tkiva, protu upalno djelovanje, poboljšanju lokalnog mišićnog imuniteta i brojne druge terapijske djelotvornosti.

Kako smo i ranije izvještavali, Dom zdravlja Metković kao vodeći partner na IMPHACT projektu uspješno i u ostvarenim rokovima, izvršava sve planirane aktivnosti u sklopu ovoga projekta prekogranične suradnje.

Osim nabavke medicinske opreme, u narednom periodu nam predstoji studijsko putovanje u Portugal, sudjelovanje na edukativnim radionica za ciljane skupine (soc. radnike i članove obitelji palijativnih bolesnika) i organizacija sastanka projektnih partnera pri završetku samog projekta u Metkoviću.

Sa ovim i drugim projektima dokazujemo još jednom da smo vodeći lideri u svom djelokrugu rada pogotovo što se tiče iskorištavanja sredstava iz EU fondova, a za dobrobit lokalnog stanovništva.