Da Dom zdravlja Metković uspješno prati europske razvojne fondove govore i rezultati koji stoje iza njega već neko vrijeme. Danas je gđa. Nikolina Klaić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja, uručila ugovor o sufinanciranju provođenja INTERREG projekta, program prekogranične suradnje BiH, Crne Gore i Hrvatske, ravnatelju DZ Metković Mihovilu Štimcu vrijedan 280 tisuća eura.

 Radi se nastavu projekta kojega smo ostvarili s DZ Ljubuški i koji se najviše odnosi na palijativnu skrb (za nabavku opreme i edukaciju). Ukupna vrijednost projekta je 885.000 eura od čega na DZ Metković otpada 280.000 eura. Ovim sredstvima se planira povećati standard Doma zdravlja Metković: kupnja softvera koji će povezati RTG s ordinacijama obiteljske medicine i primarne zdravstvene zaštite s mogućnošću povezivanja s bolnicama, nabava opreme za fizikalnu terapiju, edukacija osoblja s ciljem postizanja nacionalnog standarda i niz drugih aktivnosti. S još tri projekta u pripremi cilj nam je podignuti standard usluge zdravstva u Metkoviću i dolini Neretve, rekao je ravnatelj Štimac.

Uručenju ugovora bili su nazočni i gradonačelnik Dalibor Milan i zamjenica župana gđa.Žaklina Marević koji su izrazili zadovoljstvo sudjelovanje Doma zdravlja u ovom projektu. Državna tajnica Klaić je naglasila da je Dom zdravlja Metković po broju EU projekata jedan od najuspješniji u Hrvatskoj.