U sklopu Svjetskog dana palijativne medicine koji se obilježava 14.10.2021 predstavnici Doma zdravlja Metković sudjelovali su obilježavanju “Tjedna palijative” u Studenskom domu u Dubrovniku koji se održao u organizaciji Doma zdravlja Dubrovnik i Palijativnog odjela Opće bolnice Dubrovnik. Izmijenjena su brojna iskustva te smo održavali dobru zajedničku suradnju svih karika sa ovoga područja.

mde

U Domu zdravlja Metković mobilni palijativni tim je započeo sa radom u svibnju 2019. godine te od tada izrazito uspješno djeluje na području cijele doline Neretve. Početak samog djelovanja mobilnog palijativnog tima te njegovo stalno nadograđivanje i poboljšanje kvalitete usluge možemo zahvaliti Interreg-ovim projektima, putem kojih su povučena znatna nepovratna novčana sredstva i koja su pomogla u samoj realizaciji i organizaciji rada. Mobilni palijativni tim djeluje u sastavu liječnik, medicinska sestra te koordinator palijativne skrbi. Sa trenutnim provođenjem projekta IMPHACT radimo na stalnoj edukaciji naših djelatnika i širenju lepeze njihovih usluga.

U narednom tjednu kroz radijske emisije, portale, web stranicu te naše društvene mreže nastojat ćemo razviti veće znanje i simpatiju prema toj grani medicine. Isto tako želja nam je brojne udruge, volontere, vjerske zajednice i druge uključiti u rad palijativnog tima. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i činite dobra djela, jer dobro se dobrim vraća.

Ukoliko imate pitanja, nedoumica, tegoba ili potreba slobodno nam se obratite na slijedeće telefonske brojeve:

Koordinator: Dragica Krstičević, bacc.med.techn. 099/672-8069

Liječnik u timu: Viktorija Domić. dr. med.

Medicinska sestra u timu: Marija ŠIljeg, bacc.med.techn. 091/894-4571

E-mail: palijativa@dom-zdravlja-metkovic.hr