• Tel: +385 (0)20 800 023     Mail: kontakt@dom-zdravlja-metkovic.hr

Prema naputku Ministarstva Zdravstva, Dom zdravlja Metković je u postupku osiguravanja potrebne lokacije za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Posebno izdvojena ordinacija za pregled bolesnika potencijalno će raditi 24 sata, a započeti će sa radom već krajem ovoga tjedna te ćemo vas o tome naknadno izvijestiti.

I dalje se strogo apelira svo građanstvo da u slučaju pojave simptoma TELEFONSKI KONTAKTIRAJU OBITELJSKOG LIJEČNIKA ILI EPIDEMIOLOGA. ( Miljenko Ljubić- 098/243-454)

U Domu zdravlja se maksimalno reducira hladni program i rad specijalističko-konzilijarne djelatnosti što podrazumijeva- laboratorij, rentgen, fizikalna terapija, interna dijagnostika, stomatološka djelatnost , cijepljenja i sistematski pedijatrijski pregledi, patronažna djelatnost, hladni transporti. Osoblje je i dalje na svom radnom mjestu ali po restrikcijama neće raditi već samo hitne slučajeve.

Isto tako se strogo preporuča stanovništvu starijem od 65.godina sa nekom od kroničnih bolesti(hipertenzija, dijabetes, maligniteti i sl.) da kontaktiraju obiteljskog liječnika za bilo kakve konzultacije i kroničnu terapiju te izbjegavaju masovne vanjske kontakte.

Vjerujemo da će sve ovo naići na razumijevanje pučanstva, a sve u korist ograničavanja epidemije.